Kurkvloeren, duurzaam en warmte isolerend.

De schors van de kurkeik wordt steeds vaker gebruikt voor vloeren in wooninterieurs. Kurkvloeren, die vallen onder de noemer ‘ zachte vloeren’  zijn akoestische, gezellig, en worden meestal gebruikt in residentiële instellingen, kantoren, hotels en andere ruimtes waar een huiselijke, zachte en luxueuze sfeer is vereist.

Een kurkvloer heeft flink wat voordelen: het is gemaakt van een natuurlijk materiaal, duurzaam en volledig recyclebaar, veerkrachtig en comfortabel, warm, geluiddempend, waterbestendig, anti-allergisch en anti-statisch, en onderhoudsvriendelijk.  Kurk biedt een haast oneindige keuze in eigentijdse designs.

Deze duurzame en eigentijdse vorm van vloerbekleding leent zich bovendien voor elke ruimte in huis, een kurkvloer is ook uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming.
Een door u gekozen kurkvloer levert en plaatst PuurKurk deskundig en snel. Meer weten? Vul dan het contactformulier in op de website en wij informeren u graag wat de mogelijkheden zijn.

Kurk in de woonkamer

PuurKurk Reno kleef V-groef PuurKurk kurkvloer Style XQ gekleurd in Calo Kurkvloer Lusitania gekleurd A Kurkvloer Spring in kleur Champagne

Kurk in de keuken

EZ hasienda sanded VA CM384PT identity secrets I819002 W Anthracite Horizontaal W slate eclipse

Kurk in de badkamer

waterbestendig Mu pluto creme SA bronx new york VA CM384PT bad detail VA CM384PT bad W mallorca

Kurk in de slaapkamer

personality eden P806002b slaapkamer identity champagne 1805002 slate caffe C11A001 W slate arctic identity champagne 1805002

Zo zijn kurkvloeren er in een waaier aan stijlen, in evenzoveel kleuren, structuren, dessins, afmetingen en afwerkingen: van sober strak tot rijkelijk gedetailleerd, van grote kurktegels tot smalle parketstroken.
Kurk is bijzonder sterk en veerkrachtig dankzij de ingenieuze celstructuur, die te vergelijken is met een honinggraat. Zowel de cellen als de tussenliggende ruimtes zijn gevuld met een vluchtige stof die op lucht lijkt. Dat maakt kurk zo opmerkelijk, tot op heden is er dan ook nog geen technologisch alternatief gevonden voor dit natuurproduct.
Kurk keert altijd naar zijn oorspronkelijke vorm terug en absorbeert soepel schokken en is een echte blote voeten vloer. Kurk is een goede geluidsdemper, Lawaai weergalmt niet, loopgeluiden worden sterk afgezwakt en zelfs trillingen worden geabsorbeerd. Ideaal voor speelkamers van de kinderen, studeerkamers,  trappenhal en muziek studio.

 

SA solum cava SA brooklyn new york_002 SA shangai china sevilla-cork[1] SA Rialta_b

Artistiek realisme in kurkvloeren.
Met de Realistic Surface Technologie kan een goed lijkende reproductie van natuurlijke oppervlakken gemaakt worden. Dit leidt tot realistische uitstralingen, gekoppeld aan de unieke voordelen van een kurkvloer. Artcomfort, Authentica en Hydrocork  biedt vloeren met de perfecte uitstraling van hout en steen.  Hieraan gekoppeld de toegevoegde waarde van kurk en haar bijbehorende voordelen zoals warmte- en geluidsisolatie.  Met het lijmloze Corkloc®-legsysteem legt u eenvoudig de planken tegen elkaar en klikt ze vast. Het is een snelle en veilige oplossing. Voor meer informatie over deze ” zwevende” kurkvloeren zoals ze in de volksmond genoemd worden, verwijs ik u eveneens naar de uitgebreide informatie pagina van Authentica kurkvloer en Hydrocork kurkvloer

 PuurKurk Ferric Rustic Ash   PuurKurk Metal Cosmic  PuurKurk Metal Bronze   PuurKurk Prime Hickory   PuurKurk Beton Ashen