Algemene informatie wandkurk

puurkurk lacuna wandpaneel

 

Wandkurk, geluiddempend en decoratief

Kurk als 100% natuurlijk alternatief voor verf of behang. Het gebruik van natuurlijke materialen brengt met zich mee dat die natuurlijke materialen andere karakteristieken hebben dan materialen gebaseerd op kunststof. Soms bestaat hierover geen of niet voldoende kennis bij de klant waardoor wij u hier extra willen informeren. Ondanks kurk al jaren wordt toegepast als vloeren en de laatste jaren ook als wandbekleding, bestaat er, zo merken wij, in de praktijk toch vaak onbegrip over het krimpen en uitzetten van kurk.
Kurk is een natuurproduct dat na droging en verwerking gevoelig blijft voor vocht. Dit betekent dat het kan uitzetten en krimpen. Dit noemen we het werken van kurk. Hoe vochtiger de lucht, hoe groter de kans dat de kurk gaat uitzetten. Hoe droger de lucht, hoe groter de kans dat het kurk gaat krimpen. Deze natuurlijke werking van kurk hoort bij een kurkproduct en is geen klacht die verholpen kan worden. Een andere eigenschap van kurk zijn kleurschakeringen en kleurveranderingen. Kurk is een natuurproduct en er kunnen kleurnuances zijn. Deze eigenschappen horen bij kurk en kunnen niet als defect worden beschouwd. Gebruik daarom verschillende verpakkingen door elkaar. U dient er rekening mee te houden dat kurktegels niet maatvast zijn in afmeting en dikte, deze eigenschappen horen bij kurk en kunnen niet als defect worden beschouwd.  Kurk kan worden aangebracht op een gladde, vlakke muur. Kurk kan niet verwerkt worden op metaal of kunststof ondergronden. Door UV-straling, dat zonlicht met zich meebrengt, kan kurk in de loop der tijd verkleuren.

Juiste sfeer scheppen in huis, dat is een kwestie van een goed gekozen meubelstuk op de juiste plaats, subtiel passende verlichting of een knus en rustig hoekje waar je naar hartelust kan cocoonen.

Ook met wandbekleding kan je je interieur een unieke persoonlijke touch geven. Traditioneel denken we bij wanddecoratie aan verf of behang, maar kurk op de muur heeft verrassend veel in petto. Maak kennis met kurk als wandbekleding, een meer dan waardig  100% natuurlijk alternatief. Kurk zet meer dan ooit de trend in huis, maar dit 100% natuurlijk materiaal heeft nog meer voordelen. Duurzaamheid bijvoorbeeld. Dankzij zijn unieke structuur  is kurk een bijzonder duurzaam product. Ook al eens gedacht aan een kurkwand als functioneel prikbord? Ideaal voor een woonkamer, kinderkamer of speelkamer.

Daarnaast draagt kurk ook bij in geluidsdemping, zodat lawaai niet weergalmt. Zelfs trillingen worden geabsorbeerd! Dat wordt heerlijk slapen in je slaapkamer of  intens genieten van een mooie film in de woonkamer. Bovendien zijn kurkwanden hygiënisch en dragen ze bij tot een gezonder leefklimaat waardoor stof, bacteriën, schimmels en huismijt geen kans krijgen. Een belangrijke voordeel voor wie aan een allergie lijdt.

Kurk leent zich even goed voor nieuwbouw als renovatie.De wandkurk kan door PuurKurk worden geleverd en  geplaatst.
Neem vrijblijvend contact met ons op of vul het contact formulier in en wij informeren u graag over de mogelijkheden.

 

  • Puurkurk wandkurk
  • Puurkurk wandkurk
  • Puurkurk wandkurk
  • Puurkurk wandkurk

 

Met kurk zit je alleszins niet snel om inspiratie verlegen, gezien de vele mogelijkheden op basis van verschillende dessins, kleurcombinaties en afmetingen. Of je nu op zoek bent naar de juiste wandbekleding voor je woonkamer, slaapkamer of kantoor, met kurk schep je de juiste sfeer met een tikkeltje meer.

Kies uit de ruime collectie aan stijlen in evenveel kleuren, structuren, dessins, afmetingen en afwerkingen en creëer de juiste sfeer in elke kamer. Of vind jij het leuk om vakantiefoto’s, tekeningen van de kids of boodschappenlijstjes op te hangen? Met kurk wordt jouw wand een reuzenprikbord! Kurk als wandafwerking voor een natuurlijke uitstraling. Kurk is een natuurlijk, ecologisch product dat steeds vaker wordt toegepast op zowel de vloer als de wand.

 

Ga je zelf wandkurk monteren, check dan eerst onze instructiefilm  of lees hier de uitgebreide omschrijving hoe je het beste te werk kunt gaan Wandkurk zelfplaatsing

 

© 2021 Puurkurk

Development: WebInWeb Design