Nieuwe ontwikkelingen in 2024?

Nieuwe ontwikkelingen in 2024?

Allereerst nog de beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat 2024 een mooi jaar mag worden voor iedereen.

Zoals velen weten is PuurKurk altijd op zoek naar  innovatieve ontwikkelingen op het gebied van kurkvloeren (en wandkurk). Wij werken dan ook graag samen met organisaties die vol inzetten op de transitie naar circulair bouwen.

Ook architecten die steeds meer inzetten op duurzame materialen weten de weg naar ons te vinden.
Dat is natuurlijk geweldig nieuws maar kurk zou wat betreft zijn voordelen verder bovenaan het lijstje van vloerafwerking (en als wandafwerking) moeten staan.

Kurk is veel meer dan een duurzame grondstof. Het biedt ook geweldig comfort. De honingraatstructuur bevat miljoenen met lucht gevulde cellen die de unieke eigenschappen ervan verklaren.
In dit artikel gaat het specifiek over de kurkvloeren.

 

STILTE

Kurk is een uiterst efficiënte natuurlijke geluidsremmer omdat de cellen werken als akoestische isolator. Door het loopgeluid tussen kurk- en laminaatvloeren te vergelijken, bevestigen tests dat kurkvloeren een uitzonderlijk resultaat hebben dat het loopgeluid tot 53% vermindert.

NATUURLIJKE THERMISCHE ISOLATIE

De natuurlijke thermische isolatie-eigenschappen van kurk maken de vloeren van Wicanders zeer energiezuinig, zorgen voor een aangenaam gevoel, zelfs op blote voeten, en een optimale temperatuur het hele jaar door, wat bijdraagt ​​aan een algeheel gevoel van comfort.

LOOPCOMFORT

Omdat het de schokken verzacht en voelbaar comfort biedt, is kurk bijzonder geschikt voor de balans en het welzijn van het menselijk lichaam. De natuurlijke flexibiliteit van het materiaal resulteert in bewegingscomfort, waardoor de impact in ons lichaam wordt verlicht en spanningen worden verminderd.

BINNENLUCHT KWALITEIT

Wicanders-vloeren voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen voor binnenlucht nadat ze zijn getest op meer dan 2000 potentiële chemicaliën.

Hier leest u meer informatie over de Wicanders kurkvloeren

 

En ook in 2024 blijven wij maar ook Wicanders ontwikkelen. Binnenkort hierover meer nieuws!

Hier een greep uit de referenties waar in de wereld kurkvloeren ( en ook wandkurk ) wordt toegepast

 

© 2024 Puurkurk

Development: WebInWeb Design