Wandkurk als wandafwerking

Wandkurk als wandafwerking

Je denkt er misschien niet meteen aan of je kent kurk (nog) niet maar kurk wordt al vele jaren toegepast als wandafwerking, maar door de vele keuze die er in wandafwerkingen zijn was kurk een beetje naar de achtergrond geschoven. Maar anno 2019 is de kurk en dan met name de wandkurk meer dan terug, niet alleen door de vele dessins en kleuren waarin wandkurk te verkrijgen is maar ook omdat het de akoestiek in de ruimte verbeterd én het is ook een duurzaam product.

Kurk wordt namelijk gemaakt van de schors van de kurkeik die groeit in- en rondom het Middelands zeegebied. De schors wordt van de boom gehaald – de boom hoeft dus niet gekapt te worden! Doordat de schors van de boom wordt gehaald kan de boom meer CO2 opnemen. Kortom, kurk is een prachtig groen product die wel wat extra aandacht mag krijgen.

Gelukkig vinden steeds meer binnenhuisarchitecten, interieurbouwers maar ook de particulier die op zoek is naar wandkurk de weg naar PuurKurk gevonden.

Hebben wij je aandacht geprikkeld en wil je meer informatie over kurkvloeren en/of wandkurk neem dan contact met ons op of kijk op onze website of kom langs in onze showroom.

wandkurk Vitoria black

© 2024 Puurkurk

Development: WebInWeb Design