Verlijmde kurkvloeren

Puurkurk verlijmde vloeren

 

Verlijmde kurkvloeren

Duurzaam, akoestisch en thermisch isolerend, hygiënisch, non-allergisch en redelijk geprijsd. Dat zijn in een notendop de positieve eigenschappen van kurk. Zelfs de productie is milieuvriendelijk, want voor kurkwinning hoeven geen bomen gekapt te worden.
De schors van de kurkeik, want dat is kurk feitelijk, groeit telkens opnieuw weer aan. Om de negen jaar kan er geoogst worden en dat kan van één boom zo’n 20 keer, want een kurkeik kan tot 200 jaar oud worden.

Naast de vele positieve eigenschappen die een kurkvloer heeft is ook het laten kleuren van een kurkvloer een veelgehoord argument om voor een direct verlijmde kurkvloer te kiezen.

Net als in een verfwinkel kunt u de kleur aan de hand van een kleurenwaaier zelf bepalen. En die kleur kan worden toegepast op een groot aantal dessins.
Gaat u toch liever voor de naturel-look dan heeft u volop keuze uit verschillende dessins. Omdat kurk een natuurproduct is kunnen er kleurnuances zijn. Daarom is het advies om altijd verschillende verpakkingen door elkaar te gebruiken. Zo voorkomt u ongewenste kleurverschillen.

Een direct verlijmde kurktegel is opgebouwd uit twee lagen. De basis bestaat uit gemalen kurk waarover een hoge kwaliteit kurkfineer is aangebracht dat bepalend is voor het uiterlijk. Door de dikte van een kurktegel (4mm) is het van belang dat de ondergrond geheel vlak en glad is. Na egalisatie wordt de kurktegel direct op de ondervloer verlijmd. De toplaag, die bestaat uit een transparante lak wordt direct na het leggen aangebracht en is cruciaal voor het behoud van een kurkvloer.

U dient er rekening mee te houten dat kurk kan in de loop der tijd wat kan verkleuren onder invloed van UV-straling, dat zonlicht met zich meebrengt. Dit hoeft niet per sé nadelig te zijn en komt volgens kenners de kleur juist ten goede.

Een direct verlijmde kurkvloer laten leggen is een vak. Het komt in veel gevallen neer op ouderwets handwerk dat met veel precisie moet worden uitgevoerd. Onze eigen vloerenleggers beschikken over alle vaardigheden en ervaring om al onze kurkvloeren vakkundig te leggen. Ongeacht of het een direct verlijmde kurkvloer betreft of een zwevende kurkvloer, wij zorgen voor een strak resultaat.

  • Verlijmde kurkvloeren
  • Verlijmde kurkvloeren
  • Verlijmde kurkvloeren
  • Verlijmde kurkvloeren

Kom eens langs in onze studio/showroom zodat wij aan de hand van stalen u een goed beeld kunnen geven wat de mogelijkheden zijn.
Zodra u uw keuze gemaakt heeft, maken wij een offerte voor u. Bent u akkoord met de aanbieding, dan meten wij de ruimte zorgvuldig in. Uw vloer wordt uiteindelijk vakkundig gelegd door onze eigen vloerenleggers.

© 2024 Puurkurk

Development: WebInWeb Design